EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2019/tavasz szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2019/tavasz száma

A 2019/tavasz szám a III. Hegyvidék Nyílt Nemzetközi Kempo Kupa beszámolójával indul a 2. oldalon a magazin.

A 3. oldalon a 25 esztendeje elhunyt sosai Masutatsu Oyama (10. dan) kyokushin stílusalapító mesterre emlékeznek.

A magazin kiemelt vendége dr. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, kormánybiztos, a Leung Ting Wing Tsun kung-fu ötödik mesterfokozatú instruktora.

A budo rovatban XXIV. résszel folytatódik "A sógunátus kora" sorozat.

A harci művészetek oldalon a "A japán harcművészeti filozófia hajnala" sorozat IX. része olvasható (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a "Közelharc, önvédelem - Európában" (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat negyedik folytatása.

A karate-do rovat a Magyar Karate Szakszövetség évadzáró - évadnyitó ünnepségéről készült beszámolóval indul, melyet a kadet, junior és U21 EKF Európa-bajnokságról készült képes tudósítás, valamint a magyar karatékák nemzetközi versenyeken elért sikereiről szóló híradások követnek.

A kyokushin karate rovatban az Oyama Kupa nyílt kyokushin karate bajnokság, a knock-down kyokushin karate magyar bajnokság eredményei, továbbá a kyokushin karate knock-down diákolimpia képes beszámolója kaptak helyet.

A shotokan karate oldalon jelentkezik először a Budo Karate Of Hungary szervezet.

A Shotokan Karate Liga rovatban az SKS-SKDUN Hungary szervezet képes hírei olvashatók.

Az IJKA Shotokan Karate rovatban az IJKA Magyarország jelentős eseményeiről találunk képes információkat.

Ismét megtalálható a shito-ryu rovat, mely a Hayashi-ha shito-ryu (dan-vizsgákkal zárult) karate szemináriumról és a nyílt shito-ryu nemzetközi versenyről számol be.

Szintén hosszú idő után találkozhatnak olvasóink a fudokan karate rovattal, melynek kiemelt tudósítása a nagyszerű sikerekkel zárult fudokan karate Európa-bajnokság.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség hírei mellett a soron következő jelentős sporteseményeikre is felhívják az olvasók figyelmét.

Sok év után újra találkozhatnak a magazin olvasói a ju-jitsu rovattal, melyben kiemelt helyet kapott a nagy sikerű Ju-jitsu Ünnep 2019 sportesemény.

Az aikido rovatban a MAAE tavaszi és nyári edzőtáboraira hívják fel az érdeklődők figyelmét.

A sumo oldalon az Aquatherm-Zsigmond Kupa és a Haraszti Kupa korosztályos válogató versenyek eredményeit közli a magazin.

A kung-fu oldalakon először egy közelmúltban elhunyt tekintélyes kung-fu mesterről olvashatunk, melyet a Magyar Honvédség amatőr katonai küzdősport bajnokság beszámolója követ. A következő oldalakon új sorozat indul "Yuddha shaastra - Indiától Sri Lankáig" címmel, melyet ezúttal is számos színes fénykép tesz szemléletessé.

A színes oldalakon ismét láthatók az "Ütések, rúgások, dobások" képes összeállítás, és természetesen most is megtalálhatók a szép és ügyes lányok fotói. Ezeket követik az Év Sportolója Gálán készült pillanatképek.

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség évzáró-évnyitó ünnepsége és a Borics-szeminárium kaptak kiemelt terjedelmet.

A WT taekwondo rovatban most is számos nemzetközi sikerről, fontos eseményről ad híreket a magazin.

A taekwondo oldalon szintén több képes beszámoló olvasható a magyar sportolók sikereiről.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub téli versenyszezonban elért eredményeiről olvashatunk bővebben.

A profi box rovat az évértékelő és díjátadó ünnepség beszámolójával indul, melyet a vecsési Harcosok Ligája küzdelmeit felidéző tudósítás követ.

A kick-box rovatban a sportág legújabb fontos eseményeiről kapunk információkat.

A közelharc - kézitusa oldalon "Honvédelmi hétvége a közelharc - kézitusa jegyében" címmel közöl tudósítást a magazin.

Változatlanul megtalálható a jiu-do rovat, melyben most egy versenyről készült rövid hír is található.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége ezúttal Liam Neeson akcióhős és drámai színész.

A könyvespolc rovatban a japán égbolt szamurájairól olvashatunk érdekes történeteket.

Az olvasóink oldalán elsőként "Az Év sportolói 2018" szavazás első tíz helyezettjeit közli a lap, melyet több érdekes írás követ.

A sport és egészség rovat a "Formaidőzítés a sportélettan segítségével" című szakcikkel indul, majd "A vegetáriánus étrend kritikája" cikk terjedelmes második része olvasható.

A judo rovat a felnőtt csapatbajnokság eredményeivel indul, melyet az ifjúsági országos bajnokság, a serdülő A és fiú B diákolimpiák eredményei, valamint a hagyományos Judosport hírei követnek.

A magazin hátsó belső borítóján az április 27-28-án sorra kerülő 32. Budapest Kupa versenyre hívják fel a figyelmet.

A lap hátsó borítóján a Nemzetközi Judo Szövetség 2019. évi legjelentősebb olimpiai kvalifikációs versenyek városainak neveit láthatjuk.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (95) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu