LEGÚJABB SZÁMUNK

A Magyar Budo 2023/ősz szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2023/ősz száma

A 2023/ősz szám 2. oldalán a II. Shihan Furkó Kálmán Emléktorna 38. Szolnok Világkupa pillanatképei láthatók.

A 3. oldalon a III. Európa Játékokról és a budapesti atlétikai világbajnokságról közöl magyar vonatkozású információkat a magazin, egyben felhívja a figyelmet az október 24-én kezdődő budapesti karate világbajnokságra.

A budo rovatban "A nindzsa harcművészet titkai" sorozat VI. része olvasható.

A harci művészetek rovatban "A magyar pusztakezes küzdelmek mozgásanyagának történetéből" sorozat III. részét közli a lap.

A karate-do rovat kiemelt terjedelemben közli a Budapest Open nemzetközi karate verseny eredményeit. Ezt a nemzetközi versenyeken elért magyar sikerek követik.

A Shotokan Karate Liga oldalán a Velencén rendezett központi edzőtábor képes tudósítása, valamint a hajdúnánási instruktori tábor beszámolói találhatók.

A goju-ryu karate rovatban képes beszámolót közöl a lap az Okinawán töltött öt csodálatos hét eseményeiről.

Az IJKA (WSF) Magyarország rovatban a nemzetközi központi edzőtábor beszámolója kapott kiemelt terjedelmet.

Az IJKA International rovatban a Takato sensei által Moszkvában vezetett szemináriumról és a III. inkluzív karate nyílt magyar bajnokságról ad tájékoztatást a lap.

A kick-box rovatban a nagy magyar sikerekkel zárult utánpótlás Európa-bajnokság aranyérmeseit olvashatjuk.

A kyokushin oldalon a Kispest Kupa országos bajnokság érmeseit közli a magazin.

A Magyar Muaythai Szakszövetség oldalán a magyarországi OSM szemináriumról, az MMSZ utánpótlás válogatott edzőtáborról és az MMSZ felnőtt válogatott bemutató edzéséről kapunk képes információkat.

A sumo oldalakon a szakszövetség sportolóinak az Európa játékokon és a felnőtt Európa-bajnokságon elért sikereiről olvashatunk, valamint megismerhetjük a Haraszti Kupa gyermek és U12-es országos bajnokság érmeseit.

Hosszú idő után ismét helyet kapott a grappling sportág. Ezúttal a világbajnokságuk magyar vonatkozásairól lehet olvasni.

A kung-fu rovatban folytatódik a „Hagyományos gyógyászat az indiai harcművészetekben” sorozat.

A középső színes oldalakon az Ütések, Rúgások, Dobások képek, a szép és ügyes lányok és az okinawai képek kaptak helyet.

A sport és honvédelem rovat fő címe: „Honvédelmi nevelés a goju-ryu karatéban – goju-ryu karate a honvéd kadét programban”.

A Rendészeti KSZ oldalán az Önvédelmi Területi Bajnokság kiírása olvasható.

Az aikido rovatban Pivony Attila (aikikai 6. dan) sensei életútjának első részét közli a magazin.

Az ITF taekwon-do oldalakon a Hatvani TKD klub edzőtáborokkal kapcsolatos beszámolóit és az idei ITF taekwondo világbajnokságon elért magyar sikerekről számolnak be.

Az akciófilmek sztárjai rovat vendége: Xéna, a harcos hercegnő, azaz Lucy Lawless színésznő.

A könyvespolc rovatban XIV. résszel folytatódnak a japán égbolt szamurájairól szóló történetek. Ugyanitt olvasható a III. részlet Kurdi Gábor 8. danos karate mester visszaemlékezéseit tartalmazó könyv újabb két epizódja.

Az olvasóink oldalán képes tudósítást közöl a magazin a Tamás József V. danos ITF taekwon-do mester emlékére létrehozott sportparkról, alatta pedig a fontosabb japán szavak magyar jelentéséről tájékozódhatnak az olvasók.

A judo rovat a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs Mesterek Tornája beszámolójával indul, melyet az ulánbátori és a bakui Grand Slam, valamint a zágrábi Grand Prix olimpiai kvalifikációs versenyek tudósításaival folytatódik. Ezeket követik a junior Európa-bajnokság, az ifjúsági világ- és Európa-bajnokságok beszámolói, valamint a diák A és B országos bajnokságok eredményei.

A Judosport hírei rovatban a külföldi nemzetközi versenyeken elért magyar sikerek mellett közli a magazin a nyári dan-vizsgák eredményeit, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, az Egyetemi Világjátékok és a para Eb magyar vonatkozású híreit. Itt ad hírt a magazin Horvay Sándor kitüntetéséről is. A judo rovat egy színes fotóval zárul.

A hátsó borítón a Magyar Kick-box Világkupán készült akcióképek kaptak helyet.

A Magyar Budo legújabb száma az egész országban megvásárolható az újságárusoknál (az árusok címei megtalálhatók a honlapon) és a jelentősebb hazai küzdősport versenyeken.A szerkesztőség telefonszáma: +36(1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu
A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentősebb budo sportboltokban, valamint a keleti küzdősportok nagyobb hazai versenyein is. A régebbi (113) lapszámok beszerezhetők a szerkesztőségben.